Noniin, tänään on omat synttärini ja aamulla vieraina kävivät vanhempani ja tätini. Vuosia on kertynyt huimat 21!
Tarjottavaksi tein mansikka-valkosuklaamoussekakun ja elämäni ensimmäisen voileipäkakun. Valkosuklaamoussen idea on Hellapoliisilta, kakku oli oikein onnistunut, ehkä hitusen kuiva.

745706.jpg

pohja 4 munaa
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paista 175* reilu puoli tuntia.

Mousse
3 munaa
3/4 dl sokeria
3 1/2 dl flora vispiä
270 g valkosuklaata
7 liivatelehteä
tilkka vettä

Tein vähän reilumman annoksen moussea, että sain kahteen väliin. Alkuperäisessä ohjeessa on 2 munaa.
Ohjeet pienempään mousseen, sekä valmistusohjeet löydät täältä
Tulipahan sekin opittua, että liivate kannattaa laittaa siivilän läpi, vaikka hyvin yritin sekoittaa ja sulattaa sen kuumaan veteen, niin pari ikävää "liivateyllätystä" tuli kakusta vastaan.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kelmuta kakkuvuoka ja laita ensimmäinen kakun osa pohjalle, kostuta ja kaada väliin puolet moussesta ja moussen päälle paljon mansikan paloja. Nosta päälle toinen pohja ja kostuta, kaada loput moussesta ja viipaloi taas mansikoita. Nosta vielä viimeinen pohja moussen päälle ja kääri kelmu päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Päälle pursotin noin 4-5 dl flora vispiä. Kakun kostutin vaniljamaidolla.(maitoa ja vaniljasokeria)
Päällä tuoreita mansikoita.