lauantai, 12. toukokuu 2007
Jäätelöcharlotta
Unelmatorttu
3 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
100 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 tl vaniljasokeria
vajaa litra mansikkajätskiä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi kuivat aineet ja nostele taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina pellille, paista 225* noin 5 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle voipaperille.
Vatkaa täytteen voi notkeaksi ja lisää joukkoon muut aineet, sekoita kuohkeaksi. Levitä seos jäähtyneelle torttupohjalle ja kääri rullalle.
Leikkaa unelmatortusta ohuita siivuja. Vuoraa sopivan kokoinen kulho kelmulla ja lado sitten reunoile tortun siivuja. Kauho jäätelöä kulhoon. Anna kakun olla kulhossa ja siirrä kulho pakastimeen pariksi tunniksi. Kumoa kakku kelmun avulla lautaselle.
Tein aika pienen charlotan. Kulhona oli 1,5 litran muovikulho.
Kommentit