Nyt on sanottu "Tahdon" ja häähässäkkä alkaa olla takanapäin. Kiirettä on pitänyt ja vaikka meillä on ruokaa syötykkin, on ruuat olleet joko ihan perus kotiruokaa tai sitten en vaan yksinkertaisesti ole muistanut kaikessa kiireessä kuvata ruokia. Eilen pääsin kuitenkin testailemaan yhtä häälahjoistamme, nimittäin mehumaijaa. Kävimme mieheni kanssa torstaina keräämässä vanhempieni luota kymmenisen litraa punaisia ja mustia viinimarjoja ja lisäksi saimme vielä toiset kymmenen litraa isäni poimimia marjoja, vanhempani kun eivät kerinneet sinä päivänä keittämään mehua.

Mehun keitto oli kyllä tuttua puuhaa jo ennestään, mutta ekaa kertaa keittelin nyt siis kotona yksikseni. 20 litrasta marjoja tuli n. 13-14 litraa mehua. Sokeria laitoin n. 300 g per litra. Mehut pullotin ihan vaan vanhoihin vissypulloihin, koska mehut menivät pakastimeen.

Hyvää mehua kyllä tuli, pakko kehua! Tässä yksi äärimäisen huono kuva, salamalla ei filmaus suju ikinä ja ilman salamaa oli jo aikast pimeää...Ainoassa lasipullossakin oli etiketit, jota en viitsinyt liottaa pois