Koko perheen yhteisen vapaapäivän kunniaksi herkuteltiin meidän suosikkiruualla. Sienikastikkeella, paneroidulla possulla ja perunoilla. Eipä tässä annoksessa mitään ihmeellistä, perunat valmiina kaupan pakastealtaasta, vaikka joku voisi niitä ehkä itsetehdyiksi luulla...
Meidän herkutteluruokaa, onneksi pakastimessa on paaaaaaljon sieniä talven varalle! Kiitokset niistä tädilleni, hänen miehelleen ja mieheni työkaverille. Tänä syksynä olen meinaan ollut niin laiska, että sienimetsässä ei nähty vilaustakaan minusta.
Kastikkeen ja pihvien maustamiseen käytin muuten Santa Marialta saatua metsäistä maustesekoitetta, pihvien kanssa maistui hyvin, kastikkeeseen laitoin aika varovasti maustetta, eikä se pahemmin maistunut..
 

Sienikastike

 

1 l sieniä (suppilovahvero, kanttarelli)
1 sipuli
n. 50 g voita
1,5 prk kermaa
1-2 dl vettä
1 rkl jauhoja
suolaa
pippuria

Paista sieniä niin, että ylimääräinen neste haihtuu pois. Lisää voi ja sipulikuutiot. Paistele hetki ja lisää jauhot. Sekoita taas hetki ja lisää kerma, vesi ja mausteet. Kiehauttele kastiketta hiljalleen 5-10 minuuttia. HERKKUA!


Sitten testauksen alle pääsi blogitapaamisessa sponsorilahjaksi saadut iloleipurin kaavin ja pullasuti :)

Leivoin parasta leipää, eli saaristolaislimppua. Se ohje onkin täällä jo monesti nähty ja monesti myöskin kehuttu. Hyvää leipää se vaan on edelleen, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.
Harmikseni unohdin kuvata valmiit limput, joten nyt kuvia vain tekovaiheista...tässä LINKKI aiemmin leivottuun limppuun.
Kaavin tuntui laadukkaalta ja pullasutikin oli hyvä, ja äärimmäisen pirteän värisiä ne myöskin on!