Monesti olen tehnyt lasagnea, mutta nyt yritin tehdä hiukan terveellisempää. Käytin tosi kevyttä, 7% rasvaa, jauhelihaa ja osan lasagnelevyistä korvasin pinaattilasagnelevyillä. Itseasiassa tehtiin miehen kanssa pitkästä aikaa kahdestaan kotona ruokaa. Tästä tuli oikein hyvää..pinaatti ei kyllä maistunut yhtään..

899873.jpg

899871.jpg
jauhelihakastike
400 g kevyttä jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä (maistui aika voimakkaasti, eli parikin piisaa)
1 prk tomaattimurskaa
mustapippuria
jauhelihamaustetta
suolaa
hiukan öljyä
puolisen desiä vettä

juustokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
100 g juustoa
mustapippuria
suolaa

Ruskista jauheliha ja sipuli ja lisää muut aineet. Anna hautua kymmenisen minuuttia

Sulata juustokastiketta varten voi kattilassa ja lisää jauhot, anna kiehua hetki. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita jauhot hyvin maidon sekaan. Lisää juusto ja mausteet ja anna kiehahtaa hetken, niin että seos paksunee.

Lado vuokaan vuorotellen jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä sekä juustokastiketta. Laitoin jokatoiseen kerrokseen tavallisia levyjä ja toisen pinaattilevyjä.