Pari päivää sitten tein taas pitkästä aikaa muffinssipellillä sämpylöitä. Nyt onnistui tosi hyvin ja tuli ihanan rapea kuori. Siskoltani olen oppinut nämä alunperin ja häneltä myös riisihiutaleiden käytön!
869123.jpg
3 dl vettä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
vajaa desi riisihiutaleita
vaja desi kauraleseitä
sopivasti vehnäjauhoja (n.4dl)
2 rkl öljyä

Lämmitä vesi ja liota hiiva joukkoon. Lisää muut aineet. Laita vehnäjauhoja sen verran että taikina on tavallista sämpylätaikinaa löysempää, mutta ei kuitenkaan mitään velliä. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. voitele muffinssivuoka ja jaa taikina 12 osaan pellille. Anna kohota vielä vajaa puoli tuntia. Paista 225* 15 min, tai kunnes pinta on saanut hyvin väriä. Kumoa pelti leivinliinan päälle ja anna sämpylöiden jäähtyä pohja ylöspäin, niin saat kauttaaltaan rapean kuoren.