tiistai, 3. heinäkuu 2007
Mansikkakakku
En tiedä oliko vika kuumuudessa, mutta en saanut millään kermaa vatkautumaan sellaiseksi, että sitä olisi voinut pursottaa..Laitoin kulhoa välillä jääkaappiinkin, mutta ei se siltikään vaahtoutunut tarpeeksi. Niinpä vain lusikoin löysää kermaa kakun päälle ja reunoille.. Oli muuten todella hyää kakkua!
Pohja
3 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri, yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon. Nostele sekaisin varovasti. Levitä taikina pellille. Paista 225* noin 5 minuuttia.
Valkosuklaamousse
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
vajaa litra mansikoita
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa myös vispikerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään ja lisää joukkoon vesihauteessa sulatettu suklaa. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia ja laita tilkka vettä kiehumaan. Purista liivatteista ylimääräien vesi pois ja laita ne pieneen tilkkaan kuumaa vettä. Kaada sulaneet liivatteet vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti. Laita mousse kakun väliin nopeasti, ettei se kerkeä hyytymään kulhoon.
Käytin kakun kokoamisvaiheessa vuokana kahden litran vuokaa. Leikkaa torttupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen suikale kelmutetun vuoan pohjalle. Kaada väliin valkosuklaamoussea ja leikkaa moussen päälle mansikan paloja. Laita toinen pohjasuikale ja kaada taas päälle moussea ja leikkaa mansikan palasia. Nosta päälle viimeinen pohjasuikale ja laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluastialle ja koristele kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.
Kommentit