Olen viimeisen vuoden aikana tullut fetajuuston ystäväksi. Ennenkin söin sitä jos valmiissa salaatissa oli, mutta nykyään feta kuuluu jääkaappimme vakioruokiin. Pidemmän aikaa on tehnyt mieli kokeilla fetaa myöskin piirakassa ja niinpä tänään vähän googlettelin.
Löysin pinaattifetapiirakan ja parsakaalifetapiirakan ohjeita ja niitä sitten hieman sovelsin. Ihan kiva suolainen piirakka... ainakin salaatin lisukkeena toimi hyvin. Ehkä kahvipöytään tekisin kuitenkin jonkun muun suolaisen.
Pohja
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Täyte
2-3 dl pieniä parsakaalin paloja (pakaste)
150 g fetaa kuutioituna
1 sipuli
80 g pinaattia (pakaste)
2 dl kermaa
3 munaa
suolaa ja pippuria
Sekoita jauhot pehmeään voihin ja laita loraus vettä, painele taikina piirakkavuokaan. Sekoita kulhossa kerma, sulanut pinaatti, munat ja mausteet. Ripottele taikinan päälle parsakaalia, sipulirinkulat ja fetakuutiot ja kaada kermamunaseos päälle. Paista 200* n. 30 minuuttia.
Kommentit