Mietityttää jo tätä kirjoittaessa, että teenköhän nyt virheen. Lopetin blogin pitämisen kaksi vuotta sitten, koska en enää jaksanut blogittaa plus, että tuntui ettei ollut mitään uutta kerrottavaa. Nyt kuitenkin bloggauskärpänen on iskenyt taas oikein kunnolla. Tämän lisäksi kirjoittelen siskoni kanssa käsityö-aiheista blogia siksot.blogspot.com/ ja lisäksi pidän salattua blogia, jossa kerron poikani elämästä.

Pitäisiköhän tässä nyt kertoa lyhyesti mitä kahteen vuoteen on mahtunut. Lyhyesti tärkeimmät: Olen äiti ja minulla on maailman ihanin poika <3  Pieni rakkaamme syntyi vuosi sitten ja nyt kun hänen kanssaan on ollut kotosalla tuntuu, että aikaa leipomisellekkin on ehkä enemmän kuin ennen...toisaalta taas uusi ompelu-harrastukseni on tällä hetkellä minulle rakkain harrastus ja eniten omaa, vapaata aikaani käytän siihen.

En ota tästä stressiä, enkä lupaa päivittää blogia usein, mutta jos nyt edes sillä motiivilla, että tämä säilyisi omana pikku reseptikirjanani. Edelleenkin blogini taitaa olla enemmänkin ruoka-aiheinen ja leipomuksia tulee tehtyä silloin kun niille on tarvetta, juhlia tai muuta sellaista.

Mutta tässä nyt tämän ja eilisen päivän tuotoksia. Eli poikani 1-vuotis synttäri-tarjoiluja.

Kakkuna täytekakku, jossa täytteenä vadelmamoussea ja valkosuklaamoussea. Pohjan kanssa olen vähän fuskannut, eli kakun pohja on kaupantätien leipoma valmispohja. Päällä flora-vispiä ja elämäni ensimmäiset sokerimassasta tehdyt koristeet! Moussen ohjeet Hellapoliisin sivulta www.hellapoliisi.fi/taytekakut/valkosuklaa-vadelmakakkuja.phpvadelmamoussesta jätin tuorejuuston pois ja vähentelin vähän sokerin määrää.

Toinen "isompi" tarjottava oli voileipäkakku. Kerran ennen olen tehnyt voikkarikakun ja sen ohje onkin täällä, tai ainakin linkki ohjeeseen.lallatilaa.vuodatus.net/blog/699584/voileipakakku/  Tämän kanssa oli vähän epäonnea matkassa. Koristelin kakun jo hyvissä ajoin ja kun avasin varmaan tunnin päästä jääkaapin, oli toisen puolen koristeet valuneet alas :( Noh, ei muuta kuun uutta kokoamista ja korjailujen jälkeen ei onneksi enää luhistunut. Näiden tarjottavien lisäksi oli juna-kuivakakku ja kinkkupiirakkaa, yritän muistaa kuvata ne huomenna.