Tänään oli poikamme neljännet synttärikahvitukset ja nyt muistin kuvata tuon juna-kuivakakun. Vuoan sain joululahjaksi siskoltani ja en ole kokeillut sitä ennen tätä. Mietein kovasti millaisen kakun tekisin ja googlettelemalla löysin tämän banaanikakun ohjeen. Muistelisin, että olen joskus jotain banaani-kuivakakkua tehnyt ennenkin, mutta mielikuva on, ettei se olisi ollut mitään kovin erikoista. Tämä kakku oli hyvää, mieheni mielestä parasta kuivakakkua mitä on syönyt. Kakku oli banaanin ansiosta mukavan kostea ja mehevä.

Ohje on otettu Marien sekasoppa sivuilta, mutta itse lisäsin joukkoon vielä appelsiinisuklaan murusia. Vuokaan menikin kakkutaikinaa vähemmän mitä kuvittelin ja tein vielä lisäksi ihan perus kuivakakku-vuokaan pienen kakun.

Ajattelin, ettei vuoka toimisi noin hyvin, mutta hyvän voitelun ja jauhotuksen ansiosta junan vaunut irtosivat erinomaisesti! Mitään koristelujakaan ei vaunut kaivanneet.

Marien sivuilla kerrotaan paistoajaksi tunti, se oli sopiva aika tälle junakakulle, mutta jos tekee yhden ison kakun, suosittelen pidentämään aikaa ihan reilusti.