Meidän lemppari ravintola-ateria (kohtuuhintaisista) on aina ollut metsästäjänleike tai isännänleike tai millä nimellä se ikinä kulkeekaan eri ravintoloissa. Eli siis paneroitu possunpihvi, sienikastiketta ja perunoita.Eiliset sienet vaativat seurakseen voita ja kunnon kuohukermaa, joista syntyi taivaallinen kastike. Eilen löysin  kaupasta 1,5 kg:n palan porsaan ulkofilettä ja tänään leikkasin siitä kilon verran pihvejä (joista siis osa pakastimeen) ja n. 500 g possun lihasuikaleita. Kilohintaa palalla ei ollut kuin 4,50, joten äärimmäisen halpaa siis ostaa isona palana, saatikka valmiiksi leikattuina pihveinä, puhumattakaan valmiiksi paneroiduista pihveistä.

Tänään näistä herkuista meille syntyi tällainen herkkuatreria..laskeskelin, että kahden hengen ateriat maksoivat yhteensä n. 2,5-3 euroa!

Kastikkeen ohje

kuumenna sieniä pannulla niin kauan, että neste häviää. Lisää joukkoon reilu nokare voita ja yksi pilkottu sipuli. Kiehuta hetki ja lisää sekaan 2 dl kuohukermaa ja lisäksi vielä loraus kevyempää ruokakermaa. Anna kiehua 5-10 minuuttia.