lauantai, 24. maaliskuu 2007
Friteerattua kanaa, riisiä ja hapanimeläkastiketta
2 kpl ohuita(minuuttipihvi) broilerin fileepihvejä
1/2 dl soijakastiketta
currya
taikina
25 g maissijauhoja
25 g vehnäjauhoja
1 keltuainen
1 dl vissyä
1 tl leivinjauhetta
Leikaa broilerista pieniä suikaleita ja laita ne maustumaan soijamarinadiin vajaaksi tunniksi. Kierittele maustuneet palat ensin perunajauhoissa ja sitten taikinassa. Nostele palaset varovasti kuumaan öljyyn n.180* Öljyä saa varata reilusti noin pari litraa. Kananpalat kypsyvät nopeasti, kun pinta on vaaleanruskea, voit nostaa palaset talouspaperin päälle valumaan öljystä. Testaa parista palasesta kypsyys halkaisemalla ne.
Lisäkkeenä puuroriisiä.
Hapanimeläkastike
2 rkl appelsiinimehua
2 rkl soijaa
vajaa desi vettä
2 rkl ketsuppia
2 rkl etikkaa
1 rkl maissijauhoja
Laita kaikki muut aineet paitsi maissijauho kattilaan ja keitä hiljalleen. Kun kastike kiehuu, lisää pieneen vesitilkkaan sekoitettu maissijauho sekaan. Kiehauta kunnes sakenee.
Kommentit