Olen koko syksyn puhunut miehelleni, että jo ennen joulua pitää tehdä lanttulaatikkoa ja karjalanpaistia. Tänään se päivä koitti...ruoka muhi uunissa kolme tuntia ja odotukset oli kovat! Pakko myöntää että lanttulaatikko ei ihan vastannut odotuksia. Minulla ei ole mitään vanhaa suosikkireseptiä ja tämän tein vaan paria ohjetta soveltaen. Ehkä jotenkin liian "jämäkkää" ja vähän mautonta. Huomenna ajattelin lisätä mausteita ja vähän kermaa ja sekoittaa laatikon uudelleen.

On muuten viimeinen kerta kun ostan atrian karjalanpaisti lihoja..niin paljon läskiä ja kalvoja ettei tosikaan... eihän se läski kunnolla pehmene vaikka kuinka hauduttaisi. Joulun karjalanpaistia varten siis mars mars lihatiskille.

Pakko myöntää että lanttulaatikossa fuskasin valmissoseella.

Karjalanpaistiin laitoin

2 pkt lihaa (oiskohan yhteensä ollut 1400 g)

kolme porkkanaa

1 sipuli

maustepippureita

2 rkl suolaa

1 laakerinlehti

 

Kaikki aineet uunipataan ja vettä sen verran, ettei lihat ihan peity kokonaan. Uunissa 200* n. kolme tuntia.