Tänään on vapaapäivä ja pyhitin koko aamupäivän  leipomiselle. Tässä elämäni ensimmäiset tippaleivät. Kuvassa tippaleipä on ruokalautasella, eli niistä tuli melkoisen suuria. Leipomot varmaan tekevät tippaleivät muotteihin, tai johonkin töttöröihin, että saavat ne pysymään sellaisina kekoina. Noh maku oli kuitenkin hyvä ja näiden tekeminen oli aika hauskaa, koska pystyi itse vaikuttamaan muotoihin :)

Näin jälkikäteen pitää lisätä, että tippaleivät olivat seuraavana päivänä jo kostuneita, eikä lainkaan rapeita..eli pieniä määriä kannattaa paistaa.
542124.jpg

2 1/2 dl maitoa
15 g hiivaa
2 munaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
n. 3 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva lämpimään maitoon. Lisää joukkoon munat, mausteet ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Taikina jää todella löysäksi. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi. Laita kohonnut taikina pursotinpussiin, ja käytä kapeaa tyllaa. Kuumenna öljy kuumaksi, testaa vaalealla leivällä onko öljy kuumaa. Jos leipä nousee ylös ja ruskistuu nopeasti, niin öljy on sopivaa. Pursota kuumaan öljyyn ohutta nauhaa pursotinpussista ja anna paistua hetki. Käännä leipä ja anna paistua vielä toiselta puolelta.
Tippaleipiin riittää pienikin öljymäärä..Litra riittää mainiosti. Itselläni kattilassa oli kuitenkin pari litraa öljyä, koska paistoin samalla munkkeja.