Aina kun pakastimen alalokero huutaa tyhjyyttään on aika suunnata kauppaan lihatiskille ja tehdä urakalla pikkumiehelle ruokia. Tosiaan tietyt allergiat, kuten peruna, bataatti ja tomaatti hankaloittaa kovasti kaupan valmissoseiden ostoa. Lähes kaikissa ruoissa on perunaa, jos ei perunaa niin bataattia ja jos löytyy makarooni-ruoka on siinä taatusti joukossa tomaattia. Tällähetkellä taitaa olla neljä eri kaupan purkkia joita voimme pienelle syöttää. Siis jos nyt puhutaan ihan näistä liharuoista.

Onneksi mössöjen tekeminen on helppoa. Ja ONNEKSI itse tehty ruoka on rutkasti halvempaa mitä kaupan mössöt. Plus että omatekoisissa saa itse vaikuttaa sisältöön eikä tarvitse maksaa kaupan purkeissa olevista vedestä, mehuista tai riisitärkkelyksestä.

Yleensä teen yhtenä päivänä montaa eri sorttia samalla vaivalla kun kaivan tehosekoittimen kaapista esille. Kaikki levyt on hellassa käytössä ja urakan jälkeen keittiö on kuin pommin jäljiltä, mutta äkkiähän nuo ruoat loppupeleissä valmistuu.

Tänään syntyi tällaisia ruokia:

Naudanliha-täysjyvämakarooni-parsakaali-paprikasose, mausteina persilja ja valkopippuri sekä loraus kylmäpuristettua rypsiöljyä

Lohi-tjmakarooni-parsakaali-papusose, mausteina tilli, pippuri ja öljy

kana-ohrahelmi-porkkanasose, mausteina curry ja persilja plus öljy

porsaanliha-tjmakarooni, paprika-porkkanasose, mausteina ruohosipuli ja valkopippuri plus öljy

 

Alle kymmenen euroa meni aineksiin ja valmiita purkkeja tuli  13 isoa ja 8 pientä. Jostain olen kuullut ettei näissä lasipurkeissa saisi pakastaa ruokia, mutta ainakin meillä on tämä systeemi toiminut hyvin. Puolen vuoden aikana on kaksi purkkia haljennut ja sen huomaa kyllä heti kun ottaa purkin käteen.