Rakas avomieheni tuli aamulla yötöistä kotiin mukanaan pulla. Oli käynyt kahviosta hakemassa työvuoron päätteeksi. Pullia oli tosiaan vain yksi, joten päätin heti siinä pullanhimoissani, että tänään täytyy leipoa pullaa.

Taikina
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 muna
1,6 l jauhoja
200 g rasvaa
reilu rkl kaardemummaa

Ota kaikki kylmässä olevat aineet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja muna, sekoita hyvin. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja sekoita kokoajan hyvin. Kun taikinassa on jo lähes kaikki jauhot, lisää pehmennyt rasva ja vielä hieman jauhoja. Taikina ei saa tulla liian kovaksi. Kohota taikina hyvin, noin puolisen tuntia.

Korvapuustit

Kauli taikinasta levy ja levitä väliin sulaa rasvaa. Ripottele pinnalle sokeria ja reilusti kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa vinottain siivuja (siivuista tulee aina kolmion mallisia). Paina kolmion huippu peukalolla lyttyyn ja siirrä pulla pellille. Kohota ja voitele, ripottele päälle raesokeria. Paista 225* noin 10 minuuttia

Voisilmäpullat

Leivo taikinasta pyöreitä pullia, kohota pullat hyvin. Paina sormella kuoppa pullaan ja laita voinokare kuoppaan. Voitele pullat ja laita jokaisen päälle noin puoli teelusikallista sokeria. Paista 225* noin 10 minuuttia.
449614.jpg