Olen viimeisen vuoden aikana tullut  fetajuuston ystäväksi. Ennenkin söin sitä jos valmiissa salaatissa oli, mutta nykyään feta kuuluu jääkaappimme vakioruokiin. Pidemmän aikaa on tehnyt mieli kokeilla fetaa myöskin piirakassa ja niinpä tänään vähän googlettelin.

Löysin pinaattifetapiirakan ja parsakaalifetapiirakan ohjeita ja niitä sitten hieman sovelsin. Ihan kiva suolainen piirakka... ainakin salaatin lisukkeena toimi hyvin. Ehkä kahvipöytään tekisin kuitenkin jonkun muun suolaisen.

 

Pohja

100 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 rkl vettä

Täyte

2-3 dl pieniä parsakaalin paloja (pakaste)

150 g fetaa kuutioituna

1 sipuli

80 g pinaattia (pakaste)

2 dl kermaa

3 munaa

suolaa ja pippuria

 

Sekoita jauhot pehmeään voihin ja laita loraus vettä, painele taikina piirakkavuokaan. Sekoita kulhossa kerma, sulanut pinaatti, munat ja mausteet. Ripottele taikinan päälle parsakaalia, sipulirinkulat ja fetakuutiot ja kaada kermamunaseos päälle. Paista 200* n. 30 minuuttia.