lauantai, 3. maaliskuu 2007
Saaristolaisleipä
maailmassa! Ja maku todella vain paranee vanhetessaan ja maut tiivistyy.
1 l kirnupiimää
50 g hiivaa
3 dl siirappia
3,5 dl kauraleseitä
3,5 dl mämmi-ja leipämaltaita
3,5 dl ruisjauhoja
n. 1 l vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää siirappi ja yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita hyvin, taikina jää melko löysäksi. Jaa taikina leipävuokiin ja anna kohota kaksi tuntia. Vuokina olen ennen käyttänyt 1,5 litran foliovuokia, jolloin taikinasta tulee kolme 1,5 litran vuokaleipää. Tänään käytin hackmanin, reilun kahden litran leipävuokia ja tein kaksi leipää. Paista 160* 1,5-2 tuntia.
Kommentit