keskiviikko, 14. maaliskuu 2007
Korvapuusteja ja voisilmäpullia
Taikina
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 muna
1,6 l jauhoja
200 g rasvaa
reilu rkl kaardemummaa
Ota kaikki kylmässä olevat aineet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja muna, sekoita hyvin. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja sekoita kokoajan hyvin. Kun taikinassa on jo lähes kaikki jauhot, lisää pehmennyt rasva ja vielä hieman jauhoja. Taikina ei saa tulla liian kovaksi. Kohota taikina hyvin, noin puolisen tuntia.
Korvapuustit
Kauli taikinasta levy ja levitä väliin sulaa rasvaa. Ripottele pinnalle sokeria ja reilusti kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa vinottain siivuja (siivuista tulee aina kolmion mallisia). Paina kolmion huippu peukalolla lyttyyn ja siirrä pulla pellille. Kohota ja voitele, ripottele päälle raesokeria. Paista 225* noin 10 minuuttia
Voisilmäpullat
Leivo taikinasta pyöreitä pullia, kohota pullat hyvin. Paina sormella kuoppa pullaan ja laita voinokare kuoppaan. Voitele pullat ja laita jokaisen päälle noin puoli teelusikallista sokeria. Paista 225* noin 10 minuuttia.
Kommentit