Miehelle leivoin syntymäpäiväksi pari suklaakakkua. Jos ihan toiveiden mukaisen kakun olisin tehnyt, olisi se ollut perinteinen mansikkakermakakku, mutta koska tuoreita mansikoita ei nyt saa, niin toisena toiveena oli suklaakakku.

Äitini on minulle laittanut sähköpostiin ohjeen Firenzen suklaakakusta jo kuukausia sitten ja nyt vasta pääsin sitä testaamaan.

Kakkua maistellaan vasta kun mies tulee töistä kotiin, joten makuarviota en nyt laita.



Firenzen suklaakakku

1 dl voita
200 g tummaa suklaata
4 munan keltuaista
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja
4 munan valkuaista

Sulata voi ja suklaa:
Vaahdota keltuaiset+sokerit. Vatkaa joukkoon perunajauhot. Lisää valuva suklaa taikinaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto taikinaan varovasti.
Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan
Paista 175* 25-30 minuuttia.

Tarjoile esim. vadelmien ja jäätelön kanssa
 

Toisena kakkuna jostain blogista bongaamani suklaakakkua. Tätä kakkua kovin kehuttiin blogissa, mutta omasta mielestäni tämä oli hyvin masaliisamaista. Ihan hyvää, mutta odotin jotain uutta ja erilaista. Pellillisestä sai leikattua n. 30 palaa ja mies vei työpaikalle tätä tarjottavaksi.



2,5 dl vettä
200 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl jauhoja
5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa tai 2 tl leivinjauhetta
1 dl bulgarian jugurttia (laitoin maustamatonta jugurttia)
2 munaa

Kuorrutus

2 rkl maitoa
100 g voita
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 pkt tomusokeria

Kiehauta vesi, voi ja kaakao. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen. Lisää lopuksi jugurtti ja munat varovasti sekoittaen.
Kaada pellille ja paista 200* 2 minuuttia.
Jäähdytä pohja ja levitä kuorute päälle.
Kuorrutteen valmistat kiehauttamalla maidon, voin ja kaakaon. Ja lopuksi lisää seokseen tomusokeri.