Edellispäivänä iski valtava himo porkkanakakkuun ja eilen aamulla sitä piti ruveta leipomaan. Vanha reseptini oli ihan ok, mutta ei mitenkään täydellinen ja niinpä halusin kokeilla jotain uutta... googlettelin hakusanoilla paras porkkanakakku, mehevä porkkanakakku, hyvä porkkanakakku ym.. ja löysinkin uudenlaisen resptin. Tässä ohjeessa taikinaan laitettiin ananasmurskaa ja blohggaaja kertoi, että kakusta tulee ihanan mehevä ja  kostea.
Ihan hyvää kakkua tästä tuli, mielestäni ei kuitenkaan kovin kostea... Paistoaika oli tunti ja itse pidin n. 45 minuuttia, joten liian kuivaksikaan en mielestäni paistanut. Hyvää kakkua siis kuitenkin, mutta jäin vain kaipaamaan sitä kosteutta. Ohjeen löysintäältä

Pähkinärouheen jätin pois ja kuorrutukseen lisäsin yhden purkin Lidlin jugurttirahkaa ja lisäsin tomusokerin määrää. Halkaisin kakun ja täytettä on siis sekä välissä että päällä.





Mehevä porkkanakakku


1 dl hasselpähkinämurskaa
5 dl hienojakoista porkkanaraastetta 
1 dl ananasmurskaa 
2 dl öljyä 
3 munaa 
5 dl vehnäjauhoja 
3 dl sokeria 
3 tl leivinjauhetta 
2 tl kanelia 

PINNALLE: 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
3 dl tomusokeria 
2 tl vaniljasokeria

Ohje on helppo. Ensin sekoitetaan kosteat aineet keskenään ja sitten kuivat aineet sekoitetaan joukkoon. Kakkua paistoin 45 min, 175 asteessa.

Ja soitten vielä "pieni" iltapalasalaatti, jota tuli kerralla tehtyä kolme litraa :)  Mies söi yhden annoksen ja loput vetelin itse, tykkään tästä ja olen monesti tehnyt ennenkin.

Salaattiin tuli:
1 jäävuorisalaatti
1 ruukkusalaatti
1 kurkku
2 tomaattia
1 punainen paprika
1 omena
200 g palvikinkkua

(toisinaan laitan makaronia, mutta nyt jätin pois, punasipuli ja suolakurkkukin sopii)

Kastikkeeksi sekoitin salaatin joukkoon 3 dl maustamatonta jugurttia, jonka sekaan murskasin 1 ison valkosipulikynnen ja laitoin ripauksen suolaa... Päivän jälkeen kipan pohjalla oli varmaan 2 desiä nestettä, joten suolan lisääminen ei ehkä ole fiksua....?