Tein itselleni synttärikakkua ja etsin netistä jotain hyvää mansikkakakun reseptiä. Löysin googlettamalla Helsingin sanomien sivuston, jossa oli esitelty mansikkakkakku kilpailun voittajat. Tämä "unelman pehmeä" mansikkakakku oli kilpailun voittaja ja tätä ohjetta halusin kokeilla. Aika perus mansikkakakku, mutta tuo tomusokeri kerman joukossa tekee ihmeitä. Jotenkin se tekee kermasta pehmeän ja sellaisen suussasulavan.

Tätä kakkua meillä taidetaan tehdä jatkossakin...ja tuon pehmeän kerman kanssa sopisi taatusti myös vadelmat! Tein kakun aikalailla ohjeen mukaan...väliin laitoin vielä vajaan purkillisen mangososetta ja päälle en tehnyt kiillettä hyytelösokerilla.

Suosittelen kyllä kokeilemaan!

Ohjeen löydät täältä

 

Toisena leipomuksena savulohipiirakka...joskus aiemminkin olen tällaista tehnyt, mutta nyt taas vähän omasta päästä sovelsin.
Ohje meni suurinpiirtein näin:
 

Pohja:
1 dl perunamuusijauhetta
1 dl vettä
100 g rasvaa
1 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
sopivasti jauhoja
 

Täyte:
n.4 dl perattua savukalaa
2 dl kermaa
3 munaa
1 dl tillisilppua
(laitoin vähän suolaa ja sen olisi saanut jättää välistä)
Piirakan päälle laitoin vielä punasipulin rinkuloita.

Sekoita pohjan ainekset ja painele taikina  piirakkavuokaan. Sekoita myös täytteen ainekset ja kaada täyte pohjan päälle.
Laita piirakka uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi.