Pitkästä aikaa kalaa.. Ostin kokonaisen norjanlohen ja siitä olen nyt tehnyt uunikalaa ja graavia ja toinen filee on vielä pakastimessa. 

Graavin tein ensimmäistä kertaa sipuliversiona. Isäni on sipuligraavia joskus tehnyt ja tykkäsin siitä kovasti. Mitään ohjetta en suolan määrästä osaa oikein antaa..ihan reilusti merisuolaa kuitenkin saa laittaa, riippuen tietysti kalan paksuudestakin. Suolan lisäksi pilkottua sipulia ja tilliä, NAM!! Kala sai kypsyä jääkaapissa reilun vuorokauden.

Uunikalan suolasin ja laitoin hieman mustapippuria. Filee nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan ja pari purkkia kermaa reunoille. Tällä kertaa laitoin kerman joukkoon sipulia ja se maistui vähän turhan voimakkaasti. Kermaan laitoin vähän pippuria ja suolaa. Uunissa n. 30 minuuttia 175 *
Seuraavana päivänä käytin lopun uunikalan kermaiseen pastaan, siinä ei sipuli enää oikeastaan maistunut..kuvan unohdin napata.