Teen aina kinkkupiirakan samalla, takuuvarmalla ohjeella. Se onnistuu aina ja ei ihme, sillä siinä on paljon juustoa, paljon kermaa ja paaljon kaloreita. Nyt kun ollaan yritetty syödä vähän terveellisemmin, päätin kokeilla vähäkalorisempaa kinkkupiirakkaa! Tästä tuli oikeesti ihan hyvää, ei nyt ihan rasvapommikinkkupiirakan veroista, mutta kuitenkin :)
Pohja:
1 dl maitoa
0.5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl kaurahiutaleita
0.5 dl perunahiutaleita (lidlin perunamuusijauhe)
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
reilu 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
pussillinen vähärasvaisia kinkkusuikaleita 250-300g
3 munaa
loraus vettä
2 rkl vehnäjauhoja
pippuria
ihan ripaus suolaa (riippuen kinkun suolaisuudesta)
0,5 dl juustoraastetta
puolikas paprika pilkottuna
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja painellaan vuoan pohjalle. Esipaistoin pohjaa reilu 5 minuuttia 225 asteessa ja sitten kaadoin täytteen päälle. Täytteen aineet sekoitetaan keskenään hyvin, niin että munien rakenne rikkoontuu. Päälle siivutin yhden tomaatin. Piirakkaa pasitetaan vielä n. 15 minuuttia 225 asteessa!
Kommentit