Tänä jouluna söimme aattona mieheni vanhempien luona ja joulupäivänä omien vanhempieni luona. Omat jouluruuat halusin silti tehdä, mutta pakastin ne ja vasta tänään sulatin ja söimme oman jouluaterian. Jouluruokiin valkioitui vain ehdottomat lempparit...tai no jos kaupat olisi tänään auki, niin savukalaa olisin varmaan ostanut...mutta ilmankin pärjättiin hyvin. Eli siis karjalanpaistia, lanttulaatikkoa, kinkkua ja rosollia. Oli kyllä hyvää!

Lanttulaatikon tein tänä vuonna ihan uudella ohjeella ja tästä tulee ehdottomasti meidän "perinneresepti". Tällä reseptillä tehtyä lanttulaatikkoa olen kerran saanut kummipoikamme ristiäisissä ja mieheni kanssa tykättiin paljon! Nyt pyysin ohjetta itselleni ja aah, että tuli hyvää! Tai voiko tuolla voin ja kerman määrällä tulla huonoa?

Kinkkuna meillä oli 4,5 kg:n kinkku ja rosolli oli ihan kaupan valmista.

Lanttulaatikko (tein tuplana)

500 g lanttusosetta (keitin lantut suolattomassa vedessä)
2 dl kermaa
1 muna
4-6 rkl siirappia
½ dl korppujauhoja
½-1 tl suolaa
ripaus kanelia
(voisulaa 4-5 rkl)

175 astetta noin 1 tunti