Piiiiitkästä aikaa innostuin leipomaan sämpylöitä. Hiivaa olen ostanut monesti, mutta ikäväkseni pitää tunnustaa, että se on aina päätynyt roskiin kun on joko kuivunut tai homehtunut  Pakastaakkin sitä voisi, mutta en ole vielä ikinä kokeillut ja kuivahiivan ystävä en vaan ole.

No anyway tänään kuitenkin päätin tehdä taikinan ja leipoa sämpylöitä. Taikina on ihan omalla sovelluksella tehty, vähän katsoin ohjettakin sivusilmällä, lähinnä suolan, sokerin ja rasvan määrää. Mutta suunnilleen näitä aineksia taikinaan meni:

2,5 dl maitoa

2,5 dl vettä

50 g hiivaa

2 tl suolaa (olisi ehkä saanut olla aavistuksen vähemmän)

1 rkl hunajaa

1,5 dl kauraleseitä

n. 1 dl pojan aamupuuroa, minkä seassa oli jopa hedelmäsosetta

sopivasti vehnäjauhoja

reilu 50 g sulaa voita

Lämmitin nesteen ja puuron kädenlämpöiseksi ja liotin hiivan joukkoon. Lisäsin muut aineet, voin viimeisenä. Vaivasin hetken ja nostatin n. 30 min. Vaivasin uudelleen ja nostelin taikinasta nokareita pellille (aika löysä taikina)  ja taputtelin sämpylöiksi. Nostatin taas n. 20-30 min ja paistoin 225* 10-15 min.