Uusimmassa Yhteishyvä-lehdessä oli ruokaliitteessä mustikkajuustokakun ohje. Ohje näytti kivalta, mutta pohjaa en jaksanut tehdä ohjeen mukaan, vaan tein perus diggestive-pohjan. Kakku on mielestäni hyvää, mutta pohja olisi varmaan kannattanut tehdä ihan ohjeen mukaan, jotenkin diggestive ei ihan täysin sopinut tähän...kaipaisin ehkä vähän jotain makeampaa. Tämä kakku oli mielestäni maukkaampaa seuraavana päivänä.

Tässä nyt oma ohjeeni vähän muunneltuna.

Pohja:

200 g diggestive keksejä murustettuna+sopivasti sulaa voita (niin että keksimurut selvästi kastuvat voista)

 

täyte:

2,5 dl vispikermaa

1 prk rahkaa

2 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

4 dl pensasmustikoita

1 dl vadelmia

4 liivatetta

loraus vettä

 

Pohjan keksit murustetaan ja sekoitetaan sulaan voihin. Murut painellaan leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan. Pohja saa hetken jähmettyä jääkaapissa ja silläaikaa vispataan kerma ja sekoitetaan joukkoon muut aineet, paitsi liivate. Marjat saa mielestäni vähän rikkoutua joukkoon, niin tulee kivasti väriä ja makua koko massaan. Liivatteiden annetaan liota kylmässä vedessä viitisen minuuttia ja sen jälkeen kiehautetaan muutama ruokalusikallinen vettä. Liivatteet laitetaan kuumaan veteen ja sekoitetaan niin, että kaikki liivate liukeaa. Liivate kaadetaan ohuena nauhana kermarahkaseoksen joukkoon ja sekoitetaan hyvin. Koko massa kaadetaan keksipohjan päälle ja annetaan jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan!