Tänään meillä herkuteltiin itse tehdyllä kebablihalla. Nam! Kerran aikaisemmin olen tätä tehnyt ja tykästyttiin kovasti. Lihaa on tosi helppo tehdä, ainut ikävä asia on, että liha on uunissa NELJÄ tuntia. No eihän tuokaan mitään haittaa kun aloittaa vaan ajoissa ja on kotosalla :)

Pita-leivät on ostettu Lidlistä. On muuten huimia hinnaneroja noissa leivissäkin. Nyt en enää muista mitä Prisman leivät maksoivat, mutta ne olisivat tulleet huomattavasti kalliimmiksi!

Tämän ohjeen löysin aikoinaan suomi24 keskustelupalstalta. Hyvä ja simppeli ohje!

2kg naudan jauhelihaa

1 pussi (90g) aromisuolaa

1/2 dl rouhittua mustapippuria

Liha ja mausteet sekoitetaan. Lihaa pitää möyhentää kauan niin, että siitä tulee tahnamaista. Itse koitin sauvasekottimella, mutta meidän sekoitin oli ainakin liian pienitehoinen ja hyytyi siis heti alussa. Olen möyhentänyt lihan siis ihan perus tehosekoittimella.

Laita isoja folion pätkiä 2-3 päällekkäin ja tee lihasta iso pötkö. Rullaa folion päät tiukaksi niin, että lihakin tiivistyy.

Laita liha uuniin 100 astetta ja noin neljä tuntia.

Annan jäähtyä hetki ja leikkaa ohuita siivuja esim fileerauspuukolla.