Elämäni ensimmäinen suppiskeitto, eikä taatusti viimeinen.. Katselin netistä erilaisa ohjeita ja sovelsin niistä sitten omanlaiseni. Ihanan pehmeää (kermaista ja rasvaista) keittoa. Maistui hyvin sellaisenaan ruisleivän kanssa, mutta kuitenkin vähän turhan tuhtia ihan pääruuaksi. Erinomainen alkukeitto, tai esim talvipäivänä termospulloon mukaan otettava keitto!
987201.jpg
300 g suppilovahveroita
1 1/2-2 rkl rasvaa
2 rkl jauhoja
5 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
70 g sulatejuustoa (koskenlaskija)
ripaus valkopippuria
persiljaa pinnalle

Koskenlaskijaa laitoin 100g ja se oli ehkä vähän liikaa, 70 g voisi olla parempi..

Kuumenna sieniä pannulla ja kaada ylimääräinen vesi pois. Lisää pannulle rasva ja jauhot ja pyörittele sieni-jauhoseosta kuumalla pannulla hetki. Lisää maito vähitellen ja sekoita hyvin. Anna kiehahtaa ja lisää sulatejuusto. Kun juusto on sulanut lisää vielä pippuri ja ruokakerma.