Vilijaanan blogista nappasin idean punajuurisämpylöihin..Ohjetta sovelsin oman mielen mukaan ja käytin taikinassa siis raakaa punajuurta.
Nämä olivat kyllä hyviä sämpylöitä.. Punajuuri ei maistu kovin voimakkaasti vaikka väri onkin noin vahva, mutta kyllä maun silti tunnistaa. Pehmeitä ja aika rapeakuorisia sämpylöitä. Hyviä!

949797.jpg

949792.jpg

5 dl vettä
kaksi aika pientä punajuurta raastettuna(raastetta 5dl)
40 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl ruishiutaleita
1 dl riisihiutaeita
vehnäjauhoja sopivasti
reilu puoli desiä sulaa margariinia

Lämmitä vesi ja raaste kädenlämpöiseksi. Liota hiiva joukkoon ja sekoita niin, että hiiva sulaa. Lisää muut aineet, jätä margariini viimeiseksi. Älä käytä liikaa vehnäjauhoja, kuitenkin niin, että pystyt leipomaan sämpylät.
Anna taikinan kohota vajaa puoli tuntia ja leivo sämpylät, kohota vielä reilu vartti. Paista 225* 10-15 min, kunnes pinnassa näkyy hieman rusehtavaa väriä.