keskiviikko, 11. heinäkuu 2007
Susupiirakka
No mutta, samalla ohjeella voisi hyvinkin tehdä marjapiirakkaa, korvaisi vain susut mustikoilla ja vadelmilla..
Kyllä piirakka silti syödyksi tulee, että ei sitä pahaksi voi moittia!
Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa
200 g vaniljan makuista tuorejuustoa (laitoin maustamatonta)
(1/2 dl sokeria)
2 tl vaniljasokeria (laitoin kolme)
2 munaa
15 kpl susu-patukkapaloja
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille.
Sekoita vaniljakreemijauho maitoon ja anna saeta hetki. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokerit sekä munat. Silppua susu-palat piirakkavuoan pohjalle, taikinan päälle. Kaada vaniljakreemiseos susupalojen päälle. Paista 200* puolisen tuntia, alimmalla tasolla
Piirakka on aluksi löysää, mutta hyytyy kyllä jääkaapissa.
Kommentit