Monissa blogeissa on lähipäivinä tehty kaikkea raparperista..Piirakkareseptejä on monia erilaisia, mutta eniten mielenkiintoa minussa herätti sitruunamarengin ohje, jossa mittayksikköinä on vanhanaikaisesti kahvikuppi. Tätä siis kokeilin..Piirakasta tuli todella hyvää..tämän kyllä lisään suosikkeihini ja kuten sitruunamarenki blogissaan kertoi, niin pohja käy moniin erilaisiin piirakoihin.
633211.jpg

3 kkp vehnäjauhoja
2 kkp sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g sulaa rasvaa
(omana lisäyksenä kourallinen kaurahiutaleita)

2 munaa
1 dl maitoa

4 isoa raparperin vartta
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia

Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää joukkoon sula rasva. (taikinasta pitäisi ilmeisesti tulla aika murumaista, mutta oma taikinani oli kyllä aika vetelää) Ota kupillinen taikinaa sivuun, ennen munien ja maidon lisäämistä. Lisää suurempaan taikinamäärään maito ja munat ja sekoita hyvin. kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (itselläni halkaisijaltaan 24 cm)
Kuori ja paloittele raparperit ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Ripottele palaset taikinan päälle ja levitä vielä talteen otettu taikina piirakan päälle. Paista 180* 40-60 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.