sunnuntai, 3. kesäkuu 2007
Raparperipiirakka
3 kkp vehnäjauhoja
2 kkp sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g sulaa rasvaa
(omana lisäyksenä kourallinen kaurahiutaleita)
2 munaa
1 dl maitoa
4 isoa raparperin vartta
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia
Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää joukkoon sula rasva. (taikinasta pitäisi ilmeisesti tulla aika murumaista, mutta oma taikinani oli kyllä aika vetelää) Ota kupillinen taikinaa sivuun, ennen munien ja maidon lisäämistä. Lisää suurempaan taikinamäärään maito ja munat ja sekoita hyvin. kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (itselläni halkaisijaltaan 24 cm)
Kuori ja paloittele raparperit ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Ripottele palaset taikinan päälle ja levitä vielä talteen otettu taikina piirakan päälle. Paista 180* 40-60 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit