Taas piti tehdä näitä hyviä muffinssisämpylöitä. On kyllä niin helppoja valmistaa ja ihanan rapeita. Tällä kertaa lisäsin joukkoon ruishiutaleita. Kurkkumuratin kuva löytyy marien sekasoppa sivuilta täältä. Itse nappasin muratista lehden ja puukolla veistelin kurkun kuoresta lehden muotoisen palan.
656674.jpg


3 dl vettä
n.4 dl vehnäjauhoja
reilu puoli pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
1/2 dl kauraleseitä
1 dl ruishiutaleita
2 rkl öljyä

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää veden joukkoon. Sekoita taikina hyvin ja lisää öljy. Vehnäjauhojen määrää kannattaa aluksi vähän pienentää, ja jos taikina jää liian löysäksi niin lisää sitten jauhoja lisää. Taikinan on kuitenkin tarkoitus olla suht löysää, muttei aivan velliä. Kohota taikinaa 20 minuuttia, lusikoi muffinnsipellille ja nostata vielä 20 minuuttia. Paista 225* noin 10 minuuttia.