keskiviikko, 13. kesäkuu 2007
Muffarisämpylät ruishiutaleilla
3 dl vettä
n.4 dl vehnäjauhoja
reilu puoli pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
1/2 dl kauraleseitä
1 dl ruishiutaleita
2 rkl öljyä
Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää veden joukkoon. Sekoita taikina hyvin ja lisää öljy. Vehnäjauhojen määrää kannattaa aluksi vähän pienentää, ja jos taikina jää liian löysäksi niin lisää sitten jauhoja lisää. Taikinan on kuitenkin tarkoitus olla suht löysää, muttei aivan velliä. Kohota taikinaa 20 minuuttia, lusikoi muffinnsipellille ja nostata vielä 20 minuuttia. Paista 225* noin 10 minuuttia.
Kommentit