Tämän ohjeen olen laittanut ennekin, mutta tämä on niin hyvää, että laitan sen uudelleen..Mukavaa olisi jos joku kokeilisi tätä ihanaa leipää ja kertoisi oman mielipiteensä. Leipä on todella täyttävää ja maku vain paranee vanhetessaan. Yksi leipä  muuten painoi 1200 g eli ei mitään höttöleipää..
584653.jpg
1 l kirnupiimää
50 g hiivaa
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
3 1/2 dl kauraleseitä
3 1/2 dl ruisjauhoja
3 1/2 dl mämmi-ja leipämaltaita
1 l vehnäjauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää loput aineet. Sekoita taikina hyvin ja kauho löysähkö taikina uunivuokiin esim. kolmeen 1,5 litran foliovuokaan. Itse  käytin hackmanin kahden litran teflonvuokia. Anna taikinan kohota pari tuntia vuoissa ja paista sitten 160* 1,5-2 tuntia.