Sain isältäni kolme pientä siikaa. Kahdesta syntyi tällainen soppa. Ihan tuoreesta kalasta ei kannata keittoa tehdä, vuorokauden verran kannattaa ainakin odottaa.. Hyvää keittoa tuli.

4:lle
8 isoa perunaa
2 pientä siikaa (perattuna n. 400g/kpl)
3 sipulia
suolaa
tilliä
vettä

Kuori perunat ja halkaise ne. Leikkaa perattu siika kolmeen osaan ja leikkaa vielä pää erikseen. Laita perunat kattilaan ja kalanpalat sekä päät (joista kidukset poistettu) perunoiden päälle. Lisää vettä, niin että kalanpalat juuri peittyvät. Anna keiton kiehahtaa ihan hiljalleen ja kuori veri pois. Lisää sipulit ja suola keittoon, anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin verran. Lisää loppuvaiheessa tilli ja anna kiehua vielä hetki.
507937.jpg
507938.jpg