Jääkaapissa oli purkillinen sitruunarahkaa, joka oli jo melkein viikon vanhaa.. Hyvältä se haisi ja maistuikin, joten käytin sen. Löysin tällaisen keväisen ohjeen Helmikuuran sivuilta ja päätin kokeilla. Pakastimessakin oli vielä viimekesäisiä raparpereja.  Oli muuten raikasta ja hyvää piirakkaa.
536865.jpg

Pohja
150 g pehmeää rasvaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
200 g raparperia
1 prk valion sitruunarahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää joukkoon kuivat aineet ja kananmuna. Levitä taikina voideltuun uunivuokaan, nosta myös reunoille. Ripottele raparperipalat pohjalle ja kaada yhteen sekoitetut täytteen aineet päälle. Paista 200* 25-30 minuuttia