maanantai, 16. huhtikuu 2007
Juustokakku
Pohja
200 g digestive keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
vajaa desi sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl flora vanillaa
Kuorrute
1 prk mangososetta (lastenruoka)
2 liivatetta
2 rkl vettä
Murenna pohjaa varten keksit ja nypi joukkoon rasva. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele pohjalle keksivoi-taikina. Anna pohjan jähmettyä kylmässä hetki.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuuston joukkoon. Laita liivatteet kiehuvaan veteen (2rkl) ja lisää sulanut liivate tuorejuustoon ohuena nauhana, sekoita hyvin. Vatkaa vaniljavaahto löysähköksi vaahdoksi ja sekoita varovasti tuorejuuston joukkoon. Lisää täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Lisää kuorrutetta varten liotettu ja sulatettu liivate mangon joukkoon, levitä kakun päälle.
Kommentit