400 g sianlihaa
600 g naudanlihaa
(käytin valmista karjalanpaistilihaa)
2 sipulia
1 porkkana
15 maustepippuria
suolaa
laakerinlehti
persiljaa

Lado uunivuokaan tai pataan vuorotellen lihanpaloja, juureksia ja mausteita. Lisää päälle vettä niin, että lihat juuri peittyvät. Paista 200* uunissa parisen tuntia, mutta lisää välillä nestettä jos sitä on haihtunut. Sekoita välillä pataa.
Kun pata on ollut uunissa parisen tuntia, ota lihanpalat kattilaan ja kaada liemi siivilän läpi, näin saat veren eroteltua pois. Keittele karjalanpaistia levyllä vielä puolisen tuntia, voit myös suurustaa kastiketta hieman vehnäjauhoilla. Tarjoile perunamuusin kanssa. Ruoka oli kyllä hyvää ja liha tosi mureaa.
Kaupan valmiit karjalanpaistilihat ovat vaan turhan pieninä palasina rasioissa. Täytyy varmaan tutustua seuraavalla kerralla lihatiskin tarjontaan.
443538.jpg