lauantai, 24. helmikuu 2007
Vaniljapulla
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 muna
1,5 l jauhoja
200 g rasvaa
1 rkl kaardemummaa
vaniljakreemi
3 dl vettä tai maitoa
1,5 dl vaniljakreemijauhetta
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota hiiva joukkoon. Lisää mausteet, muna, jauhot ja rasva, vaivaa taikina hyvin. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
Kauli taikinasta noin 1,5 cm paksuinen levy ja levitä väliin vaniljakreemiä. Rullaa levy ja leikkaa sopivan kokoisia pullia, nostele pullat paperivuokien päälle.
Anna pullien kohota vielä noin puolisen tuntia, voitele pullat munalla. Paista 225* 10 min.
Yksi annos vaniljakreemiä ei riitä koko pullataikinaan, pitää tehdä noin 1,5 kertainen annos.
Kommentit