200 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
1 dl porkkanaraasetta
3 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
3 tl kanelia
1/2 tl kaardemummaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin. Lisää sitten siirappi ja hieno  porkkanaraaste. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Laita taikina jääkaappiin ja anna olla siellä noin puolisen tuntia. Leivo pipareista tankoja tai pyöreitä pipareita. Paista 7-12 min 200* ylätasolla.(keksitasolla palaa pohja)
Taikina jää todella löysäksi eikä tunnu leivottavalta, mutta jääkaapin jälkeen taikina on aivan erilaista.
Laitoin vähän liikaa jauhoja omaan taikinaan, koska se tuntui niin älyttömän löysältä, mutta tuo 5 1/2 dl riittää siis vallan hyvin!
411821.jpg