Siskoltani sain vinkin näihin sämpylöihin. Kun kypsät sämpylät kumoaa heti pois pelliltä, pinnasta tulee kauttaaltaan ihanan rapea!! Suosittelen!
592900.jpg
12 kpl
3 dl vettä
20 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl kauraleseitä
1/2 dl ohrajauhoja
1/2 dl 4-viljan hiutaleita
noin 3-4 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, liota joukkoon hiiva. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Taikina jää löysäksi. Nostata noin 20 minuuttia. Lusikoi taikina voidellulle muffinssipellille ja nostata vielä. Paista 225* 10 minuuttia. Kumoa valmiit sämpylät leivinliinan päälle, mutta älä peitä sämpylöitä, näin pinnasta tulee rapea.