Eilen koitin tehdä herkkulounaan kun mies tuli töistä kotiin. Pitkään haudutettua possukastiketta ja perunoita, uunikasviksia, puolukkahilloa ja vieläpä jälkkäriä. Possukastikkeessa ei mitään ihmeempää...n.500 g lihaa, jotka ensin paistoin ja sitten hauduttelin melkein pari tuntia. Kastikkeeseen pippuria, sipulia, porkkanaa ja pala lanttua ja ihan perus vehnäjauho-vesi suurustus. Itseasiassa tässä kastikkeessa oli myös pala nautaa...muistelin, että pakastimessa on pieni naudanlihan palanen, joka on jäänyt pikkumiehelle ostetuista lihoista..käytin sen siis tähän, koska enää en pojalle tee erikseen ruokaa. (Kerrottakoon nimittäin, että meidän pieneltä on hävinnyt peruna-allergia, jeeee!!)

Mutta ruokaan taas...tein jälleen uunikasviksia ja kävin tyhjentämässä pienenpienen kasvimaani porkkanoista, tai muutama sinne vielä jäi naposteltavaksi, mutta suurin osa meni tähän. Lanttuja ostin  kilon pussin ja jostain syystä lanttu oli tosi karvaan makuinen...? Kasviksissa hunajaa ja ripaus merisuolaa. Paistoin 200* n. 35-40 minuuttia.

Ruokaa tehdessä tuli innostus tehdä samalla jälkkäriä. Tätä olen tehnyt kahdesti aiemmin ja ollaan tykätty tosi paljon. Suklaamousse ei kuulu ihan lemppareihini, mutta mariannevaahdon kanssa toimii ainakin älyttömän hyvin!

Tässä nyt kuvattuna kasvikset ja jälkkäri, unohdin ottaa kuvan itse ruuasta...

Suklaamousse marjannevaahdolla 4:lle

2 munaa

100 g suklaata (käytin tälläkertaa minttusuklaata)

1 prk (2dl) kuohukermaa (käytin itse flora vispiä koko 2,5 desin purkin)

1dl marianne muruja

Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen, kun suklaa on sulanut jäähdyä niin, että suklaa on enää vähän lämmintä, mutta pysyy kuitenkin sulana. Erottele valkuaiset ja keltuaiset ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja jaa kermavaahto puoliksi eri kippoihin. Sekoita toisen kermavaahdon joukkoon mariannemurut. Vatkaa suklaan joukkoon keltuaiset (sekoita hyvin, ei mitään supervatkausta)  nostele sekaan myös kermavaahto, sekä valkuaisvaahto.

Kokoa annokset laseihin laittaen ensin suklaamoussea, sitten mariannevaahtoa ja lopuksi vielä suklaamoussea. Laita annokset jääkaappiin kunnes ovat kylmiä.

doksi. Laita vaahto jääkaappiin ja vatkaa sitten kerma vaahdoksi.